Edituri - carti parinti si copii

 

Autori si volume recomandate

 

Colectie de materiale terapeutice pentru dezvoltarea emotionala

 

Autori : Ioana Drugas

Pagini din colectie : aici

Editura : Primus Oradea

Elemente componente:

  • Emotii in culori - carte color cartonata
  • Carte de colorat
  • Caiet cu teme pentru acasa
  • Calatorie spre curcubeu - board-game
  • Gaseste-i jumatatea - puzzle 16 piese
  • Emotii diferite, comportamente diferite - puzzle 24 piese
  • Nu deranjati, activitate de consiliere ! - semn
  • Orar
  • Ghid de utilizare

 

COLECTIA DE MATERIALE TERAPEUTICE PENTRU DEZVOLTAREA EMOTIONALA

    Colectia de materiale terapeutice pentru dezvoltarea emotionala include 9 piese: doua carti, un board game, un caiet cu teme pentru acasa, doua puzzle-uri, un ghid de utilizare si doua mici instrumente necesare organizarii activitatilor (un orar si un semn "Nu deranjati!").
        O dezvoltare armonioasa incepe cu formarea unui echilibru emotional. Dezvoltand copiilor inteligenta emotionala (prin formarea capacitatii de a identifica emotia, de a o numi corect, de a recunoaste diferite comportamente si cognitii specifice emotiilor), vom reusi sa dezvoltam abilitatile de comunicare cu cei din jur, sa evitam dezvoltarea unor tulburari emotionale (anxietate, depresie, fobii etc.), sa diminuam intensitatea comportamentelor dezadaptative, sa scadem frecventa aparitiei acestor comportamente, cu alte cuvinte ... sa dezvoltam copiii ca fiinşe responsabile.

 

 

 

EMOTII IN CULORI

        Emotii in culori este piesa centrala a colectiei, utilizarea celorlalte piese depinzand de ea. Cuprinde 12 pagini cartonate, color, fiecare dintre ele reprezentand o fila dintr-o poveste in imagini - aceea a formarii emotiilor de baza: furie, bucurie, frica si tristete.
        Din structura materialului: "Curcubeul rasare din modul in care ne simtim", "Culori si emotii in gradina", "Copii diferiti, emotii diferite", "Emotii diferite, comportamente diferite", "Ce ne poate face bucurosi ?" si altele.

 

 

 

CAIET CU TEME PENTRU ACASA

        Caietul cu teme pentru acasa include 26 de fise de lucru pentru copii, fise care pot fi realizate individual sau impreuna cu parintii. Fisele de lucru propuse pot fi utilizate cu succes si in cadrul activitatilor de fixare sau recapitulare.
        Structura materialului: 1. fise pentru familiarizarea cu expresiile faciale aferente emotiilor de baza, 2. fise pentru identificarea propriilor emotii, 3. fise pentru identificarea propriilor comportamente manifestate in urma trairii celor patru emotii, 4. fise pentru identificarea gandurilor in situatiile in care sunt exprimate cele patru emotii.

 

 

 

CARTE DE COLORAT         

        Cartea de colorat se utilizeaza dupa ce copiii au fost initiati in problematica emotiilor, pentru consolidare. Cuprinde 20 de imagini pe care copiii pot sa le coloreze. Imaginile sunt elemente din "Emotii in culori", dar si alte peisaje, care tintesc acelasi obiectiv al dezvoltarii emotionale.

 

 

 

GHID DE UTILIZARE         

        Ghidul de utilizare identifica obiectivele si elementele colectiei. Pentru fiecare piesa sunt descrise obiectivul specific, structura si modul de utilizare.

 

 

 

JOC PE TABLA (BOARD GAME)      

        Aceasta piesa a colectiei reprezinta un joc pe tabla (board game) cu pioni, zaruri si cartonase. Este destinat pentru 1-4 jucatori, fiind un joc care invita la concentrare, miscare, socializare si buna dispozitie. Este important ca adultul sa fie cel care modereaza derularea jocului si cel care citeste sarcinile de pe cartonase.
        Include tabla de joc (format A4), 4 pioni, un zar cu fete colorate si 60 de cartonase cu sarcini de rezolvat pentru jucatori.

 

 

 

   ORAR

        Orarul doreste sa ajute in organizarea activitatilor, amintind zilnic de frumusetea si culoarea emotiilor.

 

 

 

EMOTII DIFERITE, COMPORTAMENTE DIFERITE     

         Emotii diferite, comportamente diferite este un puzzle din 24 de piese, pe care copiii pot sa-l realizeze prin recunoasterea celor patru emotii si asocierea lor cu factorii declansatori, conginitiile si comportamente specifice acestora.

 

 

 

GASESTE-I JUMATATEA !     

         Gaseste-i jumatatea ! este un joc de constructie din 16 piese, sarcina copiilor fiind aceea de a reconstrui cele patru emotii, gasind expresiile faciale corespunzatoare.

 

 

Comanda aceasta colectie »

 

 

 

SPATIU PUBLICITAR

 REVISTA EDUCATIVA DE BANDA DESENATA PENTRU COPII