Edituri - carti parinti si copii

 

Instrument recomandat

 

Calendarul emotiilor

 

Calendarul emotiilor

 

        Incepand cu varsta de 6 ani copilul poate verbaliza o gama variata de emotii, poate identifica cauzalitatea acestora si poate sa actioneze si sa se adapteze la situatie conform emotiei resimtite. Dupa 6-7 ani, scolarii mici incep sa-si constientizeze propriile stari emotionale si sa utilizeze etichete emotionale. Aceste noi abilitati favorizeaza dezvoltarea autoeficacitatii si inteligentei emotionale, competente ce continua sa se dezvolte pana la varsta adulta.
       Utilizand acest instrument educational, parintii, educatorii / invatatorii sau terapeutii pot facilita dezvoltarea inteligentei emotionale a scolarului mic si nu numai; inteligenta emotionala consta in exprimarea emotiilor, recunoasterea propriilor emotii si reglarea emotionala. Calendarul emotiilor incurajeaza recunoasterea si exprimarea lor, constituind in acelasi timp o baza pentru viitoare discutii pe tema aparitiei emotiilor in diferite situatii si gestionarea acestora conform contextului in care se manifesta. De asemenea, instrumentul educational incurajeaza cunoasterea de sine, oferind copilului, tanarului sau adultului posibilitatea de introspectie, de a reflecta asupra evenimentelor anterioare si de a invata din experienta.        

        Instrumentul consta in 20 de expresii faciale reprezentate de cele 4 personaje si un chenar pe care copilul sa-l suprapuna peste emotia traita. Calendarul emotiilor e bine sa fie utilizat la sfarsitul zilei, incurajand copilul sa-si reaminteasca evenimentele zilei, sa desemneze cate un personaj pentru fiecare situatie cu care s-a confruntat pentru ca mai apoi sa aleaga o expresie faciala care reprezinta starea lui de spirit din prezent.
       In cadrul instrumentului educational, am ales sa folosim 4 personaje distincte, fiecare exprimand 5 emotii diferite - atat emotii pozitive cat si negative - tocmai pentru a incuraja copilul sa le exprime si gestioneze, conferindu-i astfel un sentiment de siguranta in explorarea sentimentelor de ambele tipuri.
        Am ales sa facem distinctia intre emotii negative functionale / adaptative si emotii negative disfunctionale / dezadaptative: tristete vs. depresie, ingrijorare vs. anxietate, regret vs. vina si iritare vs. furie. Emotiile adaptative sunt acele sentimente care ne ajuta sa gestionam mai bine o situatie cu incarcatura emotionala. Din acest motiv incurajam copiii sa experentieze si emotii negative, dar functionale.

 

Comanda aceast produs »

 

 

 

SPATIU PUBLICITAR

 

Jucarii educationale

REVISTA EDUCATIVA DE BANDA DESENATA PENTRU COPII