Instrumente de evaluare

 

Instrumente evaluare

 

 

Standardele internationale din domeniul testarii si evaluarii psihologice cer ca testele, chestionarele sau alte instrumente de evaluare psihologica sa fie adaptate culturii in care ele sunt utilizate.
          In Romania, practica evaluarii psihologice se bazeaza in mica masura pe instrumente adaptate si validate la nivel national. SC RTS Romanian Psychological Testing Services SRL isi propune dezvoltarea si adaptarea pe populatie romaneasca a unor instrumente de evaluare psihologica recunoscute pe plan international, indeplinind exigenta adaptarii instrumentelor psihologice la populatia in evaluarea careia sunt utilizate.
        Cabinetul nostru a incheiat contracte de achizitionare in baza carora a obtinut licentele de utilizare ale urmatoarelor teste de la distribuitorul autorizat al acestora, SC RTS Romanian Psychological Testing Services:

 

ASEBA

ASEBA

Licenta: seria AS, nr. 0024

         Singurul sistem integrat care evalueaza din perspective multiple problemele emotionale si comportamentale ale copiilor de varsta scolara adaptat in Romania este sistemul de evaluare ASEBA. Tradus in peste 80 de limbi si cu peste 6500 de studii publicate, sistemul Achenbach al evaluarii validate stiintific este un sistem de referinta in literatura de specialitate in domeniul evaluarii problemelor emotional-comportamentale ale copiilor. Adaptarea si publicarea sa in limba romana in anul 2009 constituie o premiera, ea realizandu-se intre anii 2004-2008 , prin prelucrarea a peste 6000 de evaluari provenite de la peste 3000 de copii, cu varste intre 6 si 18 ani. Rezultatele psihometrice ale instrumentelor in limba romana sunt adecvate, fiind publicate in 6 studii in reviste internationale relevante.

Mai mult »

 

 

SISTEM DE EVALUARE CLINICA (SEC)

Licenta: seria AB, nr. 0241

         

        

          SEC, prin modul in care a fost elaborat, reprezinta astazi unul dintre cele mai avansate sisteme de psihodiagnostic si evaluare clinica validate stiintific. Cele 20 de probe psihologice cuprinse in SEC (adresate adultilor, copiilor sau adolescentilor) au fost selectate pornind de la paradigma psihodiagnosticului si evalu─ârii clinice validate stiintific.
          SEC cuprinde 5 scale clinice care evalueaza tabloul clinic, precum si aspecte care tin de starea de sanatate si 15 scale clinice care evalueaza mecanismele etiopatogenetice / de sanogeneza asociate tablourilor clinice / starii de sanatate.

Mai mult »

 

 

MATRICILE PROGRESIVE COLORATE RAVEN

MPC RAVEN

Licenta: seria CA, nr. 1120

         Testul Matrici Progresive Color (CPM) este construit pentru a permite o masurare mai acurata a proceselor intelectuale ale copiilor cu varsta intre 4-12 ani (mai precis a inteligentei nonverbale). Fondul color pe care sunt prezentate problemele atrag atentia si fac testul mai interesant, reducand nevoia instructiunilor verbale.
         Testele Matricile Progresive Raven sunt utilizate de mai mult de 60 de ani, in acest interrval ele fiind in continuu revizuite.  

Mai mult »